NL / FR

tuinaanleg & groenvoorziening

disaghor groen dockx & co garpomat

landbouw

disaghor landbouw
Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen Disaghor algemeen
over disaghor algemeen _ vacature _ agenda

vacature

  • Technical Sales Talent - Afdeling Landbouw
  • Technical Sales Talent - Afdeling Groenvoorziening
  • Polyvalent Magazijnier
  • Depot Manager - Mechelen

GUP - Good Urban Practice

good urban practice | GUP

De weg naar duurzaam groen

klik hier...

Bamboojungle

bamboo jungle

Unieke natuurlijke tuinschermen voor binnen of buiten

klik hier...

weerbericht_

Ruiselede

disaghor group in the picture_

#Planten lenteklaar maken !/garpomat

Het koude weer is eindelijk zo goed als achter de rug en de vijverplanten ontwaken weer. Na een zware winter periode kunnen de planten wel een duwtje in de rug gebruiken. Verschillende producten kunnen uw planten dat duwtje in de rug geven bij het begin van de lente om onmiddellijk goed te groeien en bijgevolg een goede filtering uit te voeren.

Met de hulp van Makrofit basis kan je makkelijk uw planten terug doen groeien en tegelijk gebreksverschijnselen aanpakken. Deze oplossing is fosfaat vrij (zodat de groei van algen niet per ongeluk gestimuleerd wordt) en bevat vooral stikstof, wat het belangrijkste element is in een plantendieet.

Microbell sporenelementen is vooral geschikt voor voedingsarme (zwem) vijvers. Met andere woorden, vijvers met weinig vissen of andere belasting. Door toepassing om de 14 dagen groeien de planten vlot door zonder gebreksverschijnselen.

Ook het toepassen van starter bacterien kan de vijver helpen na de winter. Dit zorgt voor nieuwe bacterieën in de filterzone. Deze nieuwe bacteriën breken actief de vuildeeltjes af naar voedingsstoffen voor de planten.

...

#Lente komt er aan met zijn draad en zweefalgen!/garpomat

Belangrijk voor een juiste bestrijding is om het verschil tussen de draad- en zweefalgen te kennen.
Draadalgen vormen lange groene slierten die zich stevig vastzetten op de wanden.
Zweefalgen maken van het water een troebele groene of bruine preisoep.

Er zijn verschillende manieren om deze algen te bestrijden.

Draadalgen

Afbeeldingsresultaat voor draadalgen vijver

Draadalgen kunnen on the spot verwijderd worden door het toepassen van 2 middeltjes. Algen stopp doodt de algen onmiddellijk. Zelf de meest hardnekkige algen komen na een aantal uren los. Na het mechanisch verwijderen van de algen kan Phosex O2 depot toegepast worden. Dit zorgt voor een langere werking van de producten en voegt ook terug de nodige zuurstof toe. Bovendien haalt het de fosfaten, die vrijgekomen zijn door het afsterven van de algen uit het water. Dit voorkomt de aangroei van nieuwe algen.

Voor langdurigere oplossingen kunnen extra installaties in het systeem toegevoegd worden. Koper ionisatie kan achter de pomp toegepast worden. Het toevoegen van koper zorgt voor het beschadigen van de celwanden van de algen. Fosfaat filterpatronen kunnen in bypass geinstalleerd worden om de fosfaten uit het water te halen. Tenslotte bestaat er ook nog de koper zilver ionisatie, het neusje van de zalm. Wanneer dit mee geinstalleerd wordt in de technische ruimte kan men met een gerust, algenvrij, hart gaan slapen.

Voor een biologische oplossing bestaat er Eco Algocontrol, gebaseerd op de goede werking van Gerstestro. Dit speciale hooggeconcentreerd granulaat is bijzonder werkzaam als algencontrole omdat het de massavermeerdering van algen remt door lichtlimitering en door verandering van de redoxpotentiaal. Daardoor worden micro-organismen en waterplanten bevoordeeld.

Zweefalgen

Zweefalgen kunnen makkelijk voorkomen worden door het installeren van een UV-c unit in het filtersysteem. Door middel van de schadelijke UV stralen wordt het DNA en de cellen van de algen vernietigd! Het installeren van een simpel viviopress druk filtertje met ingebouwde UV kan ook al de problemen van zweefalgen voorkomen.

...

#Tijdelijke toelating Verimark tegen koolvlieg/landbouw

Het middel Verimark 20SC is toegelaten als plantbakbehandeling voor gebruik tegen koolvlieg in spruitkool, broccoli, bloemkool en sluitkool voor een termijn van 120 dagen vanaf 1/4/'18 - 29/7/'18

Dosis: 150 ml/10000 planten

Naast een goede werking tegen koolvlieg heeft Verimark ook een nawerking tegen rupsen (oa koolmotje), koolwittevlieg, luizen en trips.

...

#Groentevergadering Disaghor te Tielt/landbouw

In lijn met onze traditie bieden wij u opnieuw een zéér interessantie studie-avond groenten aan. Zoals gewoonlijk koppelen we ook deze keer het leerrijke aan het aangename. Deze studie-avond geldt ook als bijscholing fytolicentie!

Wanneer? Dinsdag 27 februari 2018

Waar? Shamrock - Euromarktlaan 24, 8700 Tielt

Programma:

19u      Aankomst + Registratie

19u25  Verwelkoming
                Dhr. Frans De Marez - Disaghor

19u30  Veiligheid en bescherming van de gebruiker bij het verhandelen van
            gewasbeschermingsmiddelen met demo

                Dhr. Dirk Baets - Bayer Crop Science

20u30  Is er een verband tussen voedselveiligheid en MRL normering? Wat is het gevolg voor
            de gewasbeschermingspraktijk?

                Prof. Dr. Ir. Pieter Spanoghe - Ugent Vakgroep Gewasbescherming

21u15  In sneltreinvaart verdwijnen oude GBM voor nieuwere selectievere producten.
            Stand van zaken op weg naar een meer duurzame gewasbescherming in groenteteelt.

                Dhr. Ir. Frederik Merlevede en Dhr. Ir. Stijn Lagache - Disaghor

22u15  Slotwoord: Hoe zorgen we samen voor een gezond voortbestaan van onze fytoproducten?
                Dhr. Ir. Stefaan Naeyaert - Disaghor

22u30  Einde - Netwerkmoment met een hapje en drankje

 

Gelieve uw deelname aan de wintervergadering te bevestigen door te mailen naar info@disaghor.be, te telefoneren naar 051/40 31 42 of uw vertegenwoordiger te contacteren.

...

#Erkenning Asulox/landbouw

Dit jaar hebben we opnieuw een krachtig wapen tegen oa. kruiskruid en kamille in spinazie, (knol)selder en witloof. In tegenstelling tot 2017 komt daar nu ook knolvenkel en peterselie bij.
 

Producten op basis van 400g/l asulam (bv. Asufarm, Asulam, Asulox…) zijn namelijk opnieuw toegelaten in spinazie, selderij, knolselder, witloofwortelteelt, cichore, knolvenkel en peterselie vanaf 1 maart 2018 tot en met 28 juni 2018.

Voor meer info, contacteer uw vertegenwoordiger.

 

...

HET BEDRIJF _ VACATURES _ AGENDA