disaghor landbouw

advies

TerraCottem ook voor gebruik bij intensieve daktuinen

In een steeds groeiend aantal landen verplicht de wetgeving om bepaalde structuren (zowel openbare als commerciële gebouwen) te voorzien van een dakbegroening. Doordat deze markt in volle ontwikkeling is, ondergaan ook de gebruikte materialen voorgroendaken een sterke evolutie. De diepe bodemprofielen en containers, met hoge structurele vereisten aan de gebouwen, maken nu plaats voor lichtgewicht materialen. De diepte van deze nieuwe  substraten schommelt meestal tussen 10 en 20 cm.

In de praktijk hebben groendaken een oppervlakkig bodemprofiel, zijn ze vrij moeilijk om te bewateren en zijn ze onderhevig aan extreme groeiomstandigheden (temperatuur, droogte, wind, …), waardoor de keuze aan beschikbare planten vrij beperkt is. 

Door inwerking van TerraCottem Universal in het groeisubstraat wordt de water- en nutriëntenretentie verbeterd, de weerstand van de planten tegen de extreme groeiomstandigheden wordt verhoogd en er zijn meer mogelijkeden in de keuze van planten.   

Een groendak is meestal opgebouwd uit de volgende lagen: een wortelwerend membraan, een drainagelaag, een filterlaag, een lichtgewicht groeisubstraat en vegetatie.  

Referenties zie http://www.terracottem.com

 

Disaghor dockx Disaghor dockx