disaghor landbouw

onze producten

Aquadrain Sandwichconstructie

De Aquadrain Sandwichconstructie is een ondergrondse groeiplaatsinrichting voor bomen, bestaande uit een laag polypropyleen cassettes van 50 cm bij 50 cm, die geplaatst worden op een geweven wapeningstextiel en bovenaan afgedekt worden met een niet-geweven filterdoek.

Aan de randen zijn de casettes voorzien van een geïntegreerd kliksysteem waardoor ze zonder gebruik van losse koppelstukken tot één geheel te vormen zijn. Bovendien worden ze per vierkante meter samengesteld aangeleverd, voor een snelle montage. De platen zijn in twee diktes beschikbaar : 25 en 50 mm. De draagkracht is enorm, 200 ton/m² voor de platen van 25 mm en 125 ton/m² voor de platen van 50 mm dik. Dit is directe belasting!

Deze constructie wordt vaak toegepast in combinatie met bomenzand of bomengranulaat om de draagkracht ervan te verhogen. Op het bovenste geotextiel kan rechtstreeks de straatlaag en klinkerverharding aangebracht worden. Om exra voedingsstoffen voor de boom te voorzien, kan de cassettelaag opgevuld worden met het Boomkratsubstraat.

Door de zeer hoge water afvoerende capaciteit (180 l/min voor Aquadrain 52) is deze plaat ook geschikt als drainage onder wegen, parkeerplaatsen, daktuinen en tegen wanden.