disaghor landbouw

Avertissements et des conseils

Lente komt er aan met zijn draad en zweefalgen!

Belangrijk voor een juiste bestrijding is om het verschil tussen de draad- en zweefalgen te kennen.
Draadalgen vormen lange groene slierten die zich stevig vastzetten op de wanden.
Zweefalgen maken van het water een troebele groene of bruine preisoep.

Er zijn verschillende manieren om deze algen te bestrijden.

Draadalgen

Afbeeldingsresultaat voor draadalgen vijver

Draadalgen kunnen on the spot verwijderd worden door het toepassen van 2 middeltjes. Algen stopp doodt de algen onmiddellijk. Zelf de meest hardnekkige algen komen na een aantal uren los. Na het mechanisch verwijderen van de algen kan Phosex O2 depot toegepast worden. Dit zorgt voor een langere werking van de producten en voegt ook terug de nodige zuurstof toe. Bovendien haalt het de fosfaten, die vrijgekomen zijn door het afsterven van de algen uit het water. Dit voorkomt de aangroei van nieuwe algen.

Voor langdurigere oplossingen kunnen extra installaties in het systeem toegevoegd worden. Koper ionisatie kan achter de pomp toegepast worden. Het toevoegen van koper zorgt voor het beschadigen van de celwanden van de algen. Fosfaat filterpatronen kunnen in bypass geinstalleerd worden om de fosfaten uit het water te halen. Tenslotte bestaat er ook nog de koper zilver ionisatie, het neusje van de zalm. Wanneer dit mee geinstalleerd wordt in de technische ruimte kan men met een gerust, algenvrij, hart gaan slapen.

Voor een biologische oplossing bestaat er Eco Algocontrol, gebaseerd op de goede werking van Gerstestro. Dit speciale hooggeconcentreerd granulaat is bijzonder werkzaam als algencontrole omdat het de massavermeerdering van algen remt door lichtlimitering en door verandering van de redoxpotentiaal. Daardoor worden micro-organismen en waterplanten bevoordeeld.

 

Zweefalgen

Afbeeldingsresultaat voor zweefalgen

Zweefalgen kunnen makkelijk voorkomen worden door het installeren van een UV-c unit in het filtersysteem. Door middel van de schadelijke UV stralen wordt het DNA en de cellen van de algen vernietigd! Het installeren van een simpel viviopress druk filtertje met ingebouwde UV kan ook al de problemen van zweefalgen voorkomen.

Disaghor garpomat Disaghor garpomat