disaghor landbouw

Planten lenteklaar maken !

Het koude weer is eindelijk zo goed als achter de rug en de vijverplanten ontwaken weer. Na een zware winter periode kunnen de planten wel een duwtje in de rug gebruiken. Verschillende producten kunnen uw planten dat duwtje in de rug geven bij het begin van de lente om onmiddellijk goed te groeien en bijgevolg een goede filtering uit te voeren.

Met de hulp van Makrofit basis kan je makkelijk uw planten terug doen groeien en tegelijk gebreksverschijnselen aanpakken. Deze oplossing is fosfaat vrij (zodat de groei van algen niet per ongeluk gestimuleerd wordt) en bevat vooral stikstof, wat het belangrijkste element is in een plantendieet.

Microbell sporenelementen is vooral geschikt voor voedingsarme (zwem) vijvers. Met andere woorden, vijvers met weinig vissen of andere belasting. Door toepassing om de 14 dagen groeien de planten vlot door zonder gebreksverschijnselen.

Ook het toepassen van starter bacterien kan de vijver helpen na de winter. Dit zorgt voor nieuwe bacterieën in de filterzone. Deze nieuwe bacteriën breken actief de vuildeeltjes af naar voedingsstoffen voor de planten.

Disaghor garpomat Disaghor garpomat

Retour