disaghor landbouw

acties

PRP Sol voorseizoen

levende grond is de basis voor een rendabele teelt. Door de intensivering van de moderne landbouw stellen we het leven onder de grond flink op proef. Vooral de vele bodembewerkingen en hoge meststofgiften zijn een zware rem op de ontwikkeling van nuttige bodemorganismen zoals regenwormen, insecten, goedaardige schimmels en bacteriën.

Reeds 10 jaar hebben wij PRP-sol in ons gamma. PRP-sol is een product die de ontwikkeling van alle leven onder de grond stimuleert. Door een gezonde bodem is het mogelijk om hoge opbrengsten te halen en gezonde gewassen te telen. Daarenboven verbetert de structuur van de grond en zo wordt de bewerkbaarheid beter.

Omdat opbrengst in de landbouw zeer belangrijk is, heeft de firma PRP de laatste jaren verschillende proeven laten uitvoeren door officiële proefcentra (Preiproef : zie onderstaande foto).

Zoals de voorbije jaren zijn er ook dit jaar interessante voorseizoensacties bij bestelling in juli, augustus en september.

Indien u meer uitleg over PRP of opbrengstproeven bepaalde gewassen zou willen, aarzel dan niet en contacteer ons.

Hieronder de voorlopige resultaten van een PCS proef 2013-2014 en de verbeterde invloed van PRP Sol op de scheutlengte bij Fagus Sylvatica.

 

Disaghor groen Disaghor groen