disaghor landbouw

advies

Cataloog bloemenbollen op aanvraag

Najaarsbloembollen zijn de bollen die verkocht worden vanaf eind augustus tot eind december. Najaarsbloembollen kunnen tijdens de winter blijven zitten in de grond. Bij een goed onderhoud, het loof laten afsterven, komen de bollen jaarlijks terug en bloeien die rijkelijk.

Najaarsbloembollen zijn dus uitermate geschikt voor verwildering en kunnen ook in grasvelden aangeplant worden. Tevens kan men vele najaarsbollen combineren met vaste planten o.a. Hostas en Siergrassen. Daar deze twee soorten planten in het voorjaar geen of weinig blad hebben en het perk dood lijkt, kleuren de bloembollen dit perk. Na de bloei van de vb. narcissen bedekken de grassen of hosta's het afstervende loof. Voor eventuele latere bloei in grassen kunnen de hogere allium soorten aangeraden worden.

Bloembollen passen wonderwel in vasteplantenborders, deze liggen er in het vroege voorjaar nogal kleurloos bij en bloembollen zijn de eerste kleurbrengers na de winter. Maar niet enkel in gewone vasteplantenborders worden bloembollen gebruikt. Bloembollen zijn zeker ook van belang in de steeds toenemende prairietuinen met een laag onderhoud. 

Vraag naar onze catalogus met de najaarsbloembollen!

Disaghor groen Disaghor groen