disaghor landbouw

advies

Bestrijding rozenkevers en meikevers in gazon

Bijna een week eerder dan afgelopen jaar is de eerste massale vlucht van de rozenkevers gesignaleerd. Halverwege de maand april zijn de eerste meikevers weer gesignaliseerd in de feromoonvallen.

De eerste 14 dagen zijn het hoofdzakelijk de mannetjes die laag boven het gras vliegen, op zoek naar een vrouwtje om vervolgens in de grond te paren. Na die 14 dagen komen ook de vrouwtjes boven de grond. De meeste eieren (ongeveer 85) zijn dan al afgezet op de plaats waar ze uitvliegen.

 

Larven maken het gazon kapot. U bestrijdt ze met Merit Turf.

De afgezette eitjes komen uit in juni en zullen zich verder gaan ontwikkelen middels het eten van organische stof en graswortels. Door de vlucht van de kevers goed in de gaten te houden kan eenvoudig de juiste plaats voor bestrijding worden bepaald.

Het beste tijdstip om met een bestrijding te starten is zo'n zes weken nadat de eieren zijn afgezet, verwachting is dus eind juni - begin juli. De werking van Merit Turf is optimaal bij larven in het 1e en 2e larve stadium.

 

Zo gebruikt u Merit Turf:

Breng Merit Turf aan op een droge zode bij een bewolkte hemel en/of geringe zonneschijn. In de praktijk wordt de voorkeur gegeven aan een toepassing in de avonduren. Toepassing voorafgegaand aan een regenbui is ook mogelijk.

 

Goed om weten:

Sinds het verbod op het product Provado Garden Gazon Insect vorig jaar, is er geen product tegen emelten en engerlingen voor particulier gebruikt in de handel. Enkel Merit Turf van Bayer voor professioneel gebruik kan deze larven bestrijden.

 

Disaghor groen Disaghor groen