disaghor landbouw

Recente Berichten

Disaghor groen

de hoogste tijd voor een najaarsbemesting!

waarschuwingen en advies, 5 oktober 2017

Tijdens het najaar & de winter krijgen grasvelden het zwaar te verduren. Koudere temperaturen & vochtigheid zorgen voor een verhoogde stress & ziektedruk.

Een najaarsbemesting zorgt ervoor dat gazons sterk de winter in gaan.

Door een bemesting in het najaar is de grasmat beter gewapend tegen ziektes zoals sneeuwschimmel, blijft de mat mooi op kleur & houden we een dichte grasmat die niet zal vervilten. De grasmat zal ook beter betreding verdragen. 

De laatste weken krijgen we ook frequent melding van een rooddraad-aantasting in gazons. Door nu een bemesting uit te voeren zal deze schimmelaantasting aanzienlijk verminderen.

In het najaar ligt de focus op meststoffen die een hoger gehalte aan kalium bevatten & iets minder stikstof. Kalium verhoogt de weerstand van het gras & bemoeilijkt indirect de mosgroei.

Floranid twin club, Nutripower, Granucote  zijn enkele voorbeelden van uitstekende najaarsmeststoffen!

Tip: Koop voor 15 oktober 2017 uw najaarsmeststoffen & geniet van een mooie korting!!!

 

lees meer ...

Disaghor groen

Nationale Grasdag On tour - 28/09/17

Agenda, 28 september 2017

De Nationale Grasdag gaat 'on Tour' - Gratis Toegang


Praktisch:

NIEUWE LOCATIE :
Donderdag 28 september 2017
Terbeeksestraat 71b
2320 Meer (Hoogstraten)

Terrein doorlopend toegankelijk - enkel toegankelijk voor professionele groenvoorzieners - van 9.30u tot 18u

Ook dit jaar is de Nationale Grasdag erkend als vormingsactitiveit voor het behoud of verlengen van uw fytolicentie. Mis deze kans niet en schrijf u vandaag nog in via de website.

Vooraf inschrijving is verplicht : www.nationalegrasdag.be

 

 

lees meer ...

Disaghor groen

Taxuskever & buxusmotje / Sept 2017

waarschuwingen en advies, 26 september 2017

Stel de bestrijding van bovenstaande parasieten niet langer uit. De omstandigheden zijn stilaan ideaal !!

Gedurende de hele zomer heeft de taxuskever eitjes afgelegd in de wortelzone van waardplanten. In deze periode is de eiafzet zowat ten einde en zijn de meeste larven begonnen aan hun vraat. Ze bevinden zich nog vrij oppervlakkig en nu de bodem voldoende vochtig is, kan de bestrijding met meer efficiëntie uitgevoerd worden.

Bestrijding van de larven kan gebeuren met parasiterende aaltjes (Steinernema kraussei).
Deze aaltjes vragen een minimale bodemtemperatuur van 6°C en voldoende bodemvocht gedurende minstens een veertiental dagen. Nu dus !

Product : KRAUSSEI SYSTEM

Dosis : 1 verpakking (50 miljoen aaltjes) per 100 m²

 

Buxusmotje

De meeste eitjes werden eind augustus, begin september afgelegd en hieruit kruipen nu de kleine rupsjes. Een rupsenbestrijding levert vanaf nu (tweede helft van september) het beste resultaat op. U gebruikt best middelen met een nawerking zoals Steward, Tracer, of het recent erkende Runner. Ook middelen met louter contactwerking (Xentari, Karate Zeon, Okapi, …) komen in aanmerking, maar dan kan u best na een 10-tal dagen een herbehandeling uitvoeren ! 

In oktober spinnen de jonge rupsen (L1-L3) een cocon tussen de blaadjes waarin ze in een soort rusttoestand (diapauze) gaan om te overwinteren. Eens er inspinning is, is er geen vraat meer en komt de bestrijding te laat !

In het voorjaar, bij voldoende temperatuur, worden ze terug actief en zien we terug grote vraatschade. Spuit in het voorjaar vanaf eerste vraat met de juiste middelen of vang biologisch weg met vallen !

Voor meer informatie kan u gerust uw vertegenwoordiger contacteren.

lees meer ...