disaghor landbouw

nieuws

Nieuw gamma wortelbegrenzing

Een wortelbarrière heeft als doel het voorkomen van horizontale wortelgroei door middel van een ondergronds verticaal geplaatste fysieke kunststof barrière (water- en luchtdicht).

De verticale wortelbarrière wordt geplaatst vanaf net boven het maaiveld (1 à 2 cm boven) tot in het grondwater, zodat wortels deze fysieke barrière niet kunnen passeren. Indien plaatsing tot in het grondwater niet mogelijk is, dient de barrière ten minste te worden geplaatst in een wortelwerende bodemzone (sterk verdicht of bijvoorbeeld zuurstofarm) zodat wortelgroei on de barrière wordt voorkomen. 

 

We maken onderscheid tussen wortelwering en wortelgeleiding:

De verticale wortelwering wordt geplaatst op voldoende afstand van de stamvoet nl. minimum 2 m, zodat ontwikkeling van benodigde stabiliteitswortels niet wordt gehinderd en wortels niet beginnen rond te draaien zoals in een bloempot. Wortelwering wordt gebruikt om ondergrondse nutsfaciliteiten te beschermen en bijgevolg dus een wortelvrije zone te creëren.

--> GBU ReRoot 2000; beschikbaar op 30, 60 en 100 cm hoogte

 

Naast wortelwering bestaan er tevens wortelgeleidingssystemen. Deze systemen zijn voorzien van een verticale rib aan de binnenkant, die de wortels neerwaarts geleidt. Wortelgeleiding wordt gebruikt op een afstand van minder dan 2 m van de boomstam. Wortelgeleiding wordt gebruikt ter bescherming van wortelopdruk bij bestrating.

--> GBU Reroot Rib; beschikbaar op 30 cm, 60 cm en 1 m hoogte

 

Nieuw in het wortelgeleidingsassortiment zijn de prefab kant en klare wortelgeleidingsbakken om in uw verharding in te werken. Verkrijgbaar in 4 verschillende afmetingen.

--> GBU Rootdirector

 

Disaghor groen Disaghor groen Disaghor groen Disaghor groen Disaghor groen Disaghor groen