disaghor landbouw

onze producten

Mycorrhizen - Symbioseschimmels

1. MENGEN in substraat bij aanplant

Bij aanleg van een tuin is de mycorrhizatiegraad van het te planten materiaal meestal heel laag. Ook in de verstoorde gronden in tuinaanleg worden er dikwijls zeer weinig mycorrhizae aangetroffen. Innoculeren bij aanplant helpt de plant deze moeilijke periode te overbruggen met aanzienlijk minder uitval als gevolg.

- MYCOSTAR ENDO
Bevat endo-mycorrhizen bio-stimulanten. Wordt toegepast bij het verplanten van bomen, met uitzondering van Abies, Cedrus, Larix, Pinis, Pseudotsuga, Tsuga, Betula, Carpinus, Castanea, Corylus, Fagus, Quercus, Rhododendron.
Verpakking: 5  kg

- MYCOSTAR XP
Bevat ecto- en endomycorrhizae voor aanplant van bomen, struiken en vaste planten. Mycostar XP is effectief voor ALLE soorten bomen, heesters, vaste planten en groenten, inclusief taxus en rozen, met uitzondering van rhododendron en azalea.
Verpakking: (4 x) 5 kg
 

2. DIPPEN van blote wortels voor het planten

Na het aanmaken van een oplossing, kunnen de naakte wortels eerst gedompeld worden in de oplossing vooraleer te planten. De oplossing kleeft aan de wortels en op deze wijze worden de wortels geënt met mycorrhizae.

- MYCOSTAR DIP ECTO
bevat 3 stammen ectomycorrhizae (Pisolithius, Rhizopogon, Laccaria) voor het dompelen. naaldbomen : Abies, Cedrus, Larix, Picea, Pinus, Pseudolarix, Pseudotsuga, Tsuga
loofbomen : Betula, Carya, Carpinus, Castanea, Corylus, Fagus, Liquidamber, Nothofagus, Quercus, Tilia.
Verpakking: (5 x) 425 gr
 

3. Renoveren van bestaande aanplant via INJECTIE

a. bij relatief normale compacte gronden:

- MYCOSTAR INJECTABLE
Bevat Ecto en Endo mycorrhizae en bacteriën voor bodeminjectie. Injectie in wortelkluit van slechtgroeiende bomen of bij inwateren. Geschikt voor alle bomen en heesters, met uitzondering van Rhododendron, Kalmia, Azalea en Laurus.
Verpakking: (4 x) 225 gram

- MYCOSTAR ECTO INJECTABLE
Bevat Ecto mycorrhizae en bacteriën voor bodeminjectie. Injectie in wortelkluit van slechtgroeiende bomen of bij inwateren. Geschikt voor alle bomen en heesters, met uitzondering van Rhododendron, Kalmia, Azalea, Laurus.
Verpakking: (4 x) 225 gram

- INJECTEERPEN
Wordt verhuurd voor een periode van max 3 dagen. Ook mogelijkheid tot aankoop.

b. bij zeer compacte, bijna onherstelbare gronden

- ONDERGROND LATEN ONTPLOFFEN

>>> CONTACTEER ONS : reeds vanaf 10 bomen toepasbaar <<<

 

Disaghor groen Disaghor groen