disaghor landbouw

advies

Aanvoering nieuwe Fytolicentie van start

Vanaf september kunt u terecht op de website van de Vlaamse Overheid voor de aanvraag van uw fytolicentie. Via fytolicentie.be komt u automatisch op de website waar u de digitale aanvraag kunt doen of een papieren aanvraag kunt opvragen.

- Waar? www.fytolicentie.be

- Hoe? Via een digitale aanvraag of via een papieren aanvraag op bovenstaande website.

- Waarom? Om vanaf 25 november 2015 professionele sproeistoffen aan te kopen en te gebruiken.

- Overgangsperiode? Tijdens deze periode kan u kosteloos uw P2 en P1-licentie aanvragen zonder lessen te volgen of examens af te leggen, indien een aantal voorwaarden vervuld zijn. De voorwaarden zijn gebaseerd op uw diploma of werkervaring.

- Wanneer? De overgangsperiode start in september 2013 en eindigt in augustus 2015.

- Wat? De fytolicentie is persoonsgebonden. P1 is voor uw medewerkers, P2 is voor de professionele gebruiker. Indien u met personeel werkt, moet u zelf de aanvraag voor de P1-licenties van uw medewerkers doen.

- Wat indien u na de overgangsperiode toch nog een licentie wenst? Vanaf september 2015 zult u een opleiding en examen moet afleggen om de fytolicentie te bekomen. Voor P1 is dat 16 uur en voor P2 is dat 60 uur opleiding. Afgestudeerden met een erkend diploma komen ook in aanmerking voor de fytolicentie.

TIP: Wacht niet te lang met de aanvraag, hoe sneller u de aanvraag doet, hoe langer uw fytolicentie zal geldig zijn! (aanvraag voor 31 december 2013 geeft 2 jaar langere geldigheid tot 2022 i.p.v. 2020.) 

 

Disaghor landbouw Disaghor landbouw