disaghor landbouw

advies

Groenten: waarschuwingen

PREI

Door de warme en droge weersomstandigheden van de afgelopen weken is er een zeer hoge tripsdruk waargenomen. Behandel daarom dan ook op tijd (= kort na planten) met Mesurol, Tracer, Conserve Pro of Vertimec. Hou bij warm weer (>27°C) een kort spuitinterval aan (max 1 week) en zorg voor een actief groeiend gewas door te beregenen indien nodig en mogelijk. Dit laatste is ook belangrijk bij de start om fusarium te voorkomen.

Daarnaast werd ook reeds roest waargenomen. Wees waakzaam in grotere prei en behandel met Nativo, Tebusip, Ortiva of Rudis. Zeker indien beregend wordt en/of het weer wisselvalliger wordt.

Nieuw Xinca in prei erkend (1-4blad) tegen veelknopigen, kruiskruid, kamille, melganzevoet,...

 

KOLEN

Ook hier werd reeds trips aangetroffen. In sluitkolen (niet in savooi) dient men te behandelen tegen trips met Tracer, Conserve Pro of Mesurol.

Daarnaast zijn heel wat luizen aanwezig in koolpercelen. Zowel groene perzikluis als melige koolluis werd reeds vastgesteld. Voor een langdurige preventieve bescherming kan gekozen worden voor Movento + Trend indien kan behandeld worden op een fris, groeiend gewas.

Witziekte (echte meeldauw) werd reeds aangetroffen op sluitkool en spruitkool. Behandel dan ook met Rudis, Nativo, Signum, Geyser of Ortiva Top. Bij spruitkool voor industrie dient rekenening gehouden te worden met het feit dat sommige middelen niet gebruikt mogen worden.

Indien nog hanepoot aanwezig kan dit vanaf dit jaar behandeld worden met Select Prim in kolen.

Nieuw 120-dagen regeling
Affirm tegen rupsen, Benevia tegen koolvlieg

 

WORTELEN

In de huidige weersomstandigheden dient goed behandeld te worden tegen witziekte! Rudis, Nativo, Ortiva Top, Signum zijn daar geschikte middelen voor.

Ook luizen en wortelvlieg dienen bestreden te worden.

Nieuw 120-dagen regeling
Movento tegen wollige wortelluis

Opgebruik Linuron: tot 31/08/2017!

 

Disaghor landbouw Disaghor landbouw